Werkgroep Gidsen Beverwijk-Heemskerk

Organiseert en begeleidt rondleidingen in het buitengebied

De Stichting Oer-IJ heeft met een eigen cursussen een groot aantal gidsen opgeleid om excursies te kunnen verzorgen in het buitengebied. Zo’n begeleide rondleiding kan op de fiets of als wandeling. We organiseren zelf dit soort activiteiten, maar doen dat ook op verzoek. De mogelijkheden zijn bijkans onbeperkt. Zowel voor wat betreft startlocatie, afstand en/of karakter. Leidend thema is altijd de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van het Oer-IJ gebied. Er is in het landschap nog veel van terug te zien, wanneer je daar op wordt gewezen. Klik hier voor meer bijzonderheden. 

Het Oer-IJ gebied bevindt zich tussen Zaanstad, Haarlem en Alkmaar. Een uitgestrekte regio. Binnen ons gidsenbestand is een verdeling gemaakt waarbij elke regio een eigen gidsenclubje heeft. Zo zijn er werkgroepen geformeerd met als uitvalsbasis Castricum/Limmen, Uitgeest/Akersloot, Heemskerk/Beverwerk, IJmond-Zuid en Zaanstreek (in oprichting).

De excursies en algemene organisatie voor de inzet van gidsen is in handen van Henriëtte Nool. Elke werkgroep heeft een eigen coördinator. Voor Beverwijk/Heemskerk is dat Robert  Haakman.

Wie meer wil weten of in contact wil komen, kan een mail sturen naar info@oerij.eu .