Verken het gebied met een Oer-IJ gids

Ook mogelijk in combinatie met bezoek en/of lunch in Huis van Hilde

Fietsen & wandelen

De Stichting Oer-IJ noemt zichzelf vooral een kennis- en netwerkorganisatie. We willen dat zoveel mogelijk mensen en organisaties zich bewust worden van de kwaliteit en de kwetsbaarheid van het Oer-IJ gebied. In dat streven past ook het bedenken en maken van fietsroutes, die deelnemers langs bijzondere plekken leiden. Inmiddels zijn er diverse tochten uitgewerkt en als folders of app beschikbaar. Op deze website staan ze bij elkaar in het onderdeel 'Oer-IJ routes'.

Excursie met een gids

De Stichting Oer-IJ heeft niet alleen routes bedacht, maar ook gidsen opgeleid, die goed de weg kennen in het gebied en onderweg veel kunnen vertellen over natuur, landschap en cultuurhistorie. Wie op pad wil met een gids kan een rondleiding aanvragen. Op de fiets of al wandelend. We stemmen programma en routes af op de wensen van de deelnemers. Al vanaf vier personen is het mogelijk een excursie te boeken. Alle bijzonderheden staan bij elkaar in het onderdeel 'Op stap met een gids'. 

Terugkerende rondleidingen

In het 'zomerseizoen' is er elke laatste zondagmiddag van de maand is er een wandeling met een gids vanuit het Museumgemaal Akersloot. Belangstellenden kunnen zo aansluiten. Reserveren is niet nodig. Op de tweede zondagmiddag van de maand organiseert de Stichting Oer-IJ in samenwerking met Landschap Noord-Holland een excursie vanuit het Fort K'IJK bij Krommeniedijk, waar ook een expositie over dit onderdeel uit de Stelling van Amsterdam is te zien. Kijk ook in de agenda voor actuele informatie.

Klik hier voor meer informatie.