Terug naar het overzicht

Rondleiding met een gids

Op de fiets of wandelend, met meerdere startlocaties

OER-IJ EXCURSIES WEER VAN START

De excursies van de Stichting Oer-IJ zijn –met in achtneming van de anderhalve meter afspraken- hervat. Bewoners uit de regio en hier vakantie vierende bezoekers, kunnen weer op pad met een gids die onderweg van alles vertelt over de boeiende ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van het landschap rond Uitgeest, Castricum en Heemskerk. Groep moet uit minimaal vier personen bestaan. Individueel aanmelden heeft dus geen zin. Dat kan in principe op elke dag. Ook voor wat betreft startlocaties en afstanden is eigenlijk alles bespreekbaar. Een wandelroute kan, maar op de fiets zijn er meer mogelijkheden. Lekker in de buurt en leuk voor een familiedag of uitje met vrienden.


Met de fiets

Het Oer-IJ gebied laat zich uitstekend verkennen vanaf de fiets. Er gaat een gids mee. Het gebied ligt vol autoluwe fietspaden en de diverse landschappen bevinden zich hier dicht bij elkaar. Vertrek is vanuit Castricum. Wie vanaf een andere plek wil starten, of met een eigen clubje op een eigen tijdstip wil worden rondgeleid, kan daarvoor een verzoek indienden. In principe kan alles. We leveren maatwerk. 


Wandelend

Net als bij het fietsen is het in beginsel mogelijk op elke plek binnen het Oer-IJ gebied een wandelroute met gids te boeken. Castricum is een mooie startplek omdat daar het Huis van Hilde staat, met een station voor de deur en een restaurant waar groepen mensen zich gemakkelijk kunnen verzamelen. Klik hier voor het boekingsformulier.


Arrangementen

Een wandel- of fietsexcursie in het Oer-IJ gebied kan ook worden uitgebreid en gecombineerd met een rondleiding in het museumgedeelte van het Archeologiecentrum Huis van Hilde in Castricum.

Het bezoek aan de expositie wordt dan toegespitst op de ontstaansgeschiedenis van Kennemerland. Aansluitend is er een wandeling of fietstocht in het buitengebied 'het land van Hilde'. Tussendoor kunnen de deelnemers gebruik maken van een speciale Oer-IJ lunch in het museumrestaurant. 

Wie meer wil weten over de  mogelijkheden stuurt een email naar info@oerij.eu 


In 't kort

Al bij aanmelding van vier deelnemers is een exclusieve fiets- of wandelexcursie met gids mogelijk.

Reserveer via de website tot 48 uur van tevoren.

Kosten voor een excursie met gids: € 5 p.p.

Duur van een standaardexcursie: wandelen ong. 8 km/ 3 uur , fietsen 15 - 20 km/ 3 uur.·

Startplaats: Huis van Hilde, achter station Castricum.


Vertrekken kan desgewenst ook op de volgende locaties:

- Castricum: Huis van Hilde (standaard)

- Limmen: Oude School

- Akersloot: Gemaal 1879

- Uitgeest: Regthuysplein

- Heemskerk: Koetshuis bij Assumburg

- Beverwijk: Huis van Geschiedenis / Museum Kennemerland

- Velsen-Zuid: Buitenplaats Beeckestijn

- Camping Geversduin Heemskerk

- Camping Bakkum

- Bezoekerscentrum Zorgvrij in Spaarnwoude.


Vertrektijd: in overleg.

Betaling vooraf per bank of bij aankomst.

Toegesneden arrangementen voor groepen in overleg.